El Centre d’Informació de Sant Esteve de Palautordera facilita informació sobre el Parc Natural del Montseny i hi organitza sortides pedagògiques per a escolars i públic familiar. També facilita informació sobre el municipi de Sant Esteve de Palautordera i realitza la venda d’entrades del Casal municipal Pare Casals i de tota mena d’actes populars ( aplecs, curses, botifarrades,etc.). És la seu de l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny i des d’aquí es realitzen tasques administratives i dinamitzadores de l’associació (organització de fires de turisme, mostres gastronòmiques, etc.). També funciona com a centre d’exposició i venda de productes dels artesans de la zona.
Com arribar-hi?
La carretera d’accés és la BV-5301, la qual travessa el centre del poble en direcció nord vers el Montseny i Collformic.
La forma més senzilla d’accedir-hi és des de la sortida 11 de l’autopista AP-7, agafar la carretera C-35 en direcció Granollers, i a 1,5 Km agafar el desviament de la BV-5301 en direcció Santa Maria de Palautordera i Montseny.
Dades generals:
Sant Esteve de Palautordera és un municipi situat al nord-est de la comarca del Vallès Oriental, en el vessant de ponent del Montseny i damunt una terrassa fluvial de la Tordera, a 231 m d’altitud. Forma part de la subcomarca del Baix Montseny i limita, al nord i a l’est, amb Fogars de Montclús; al sud, amb Santa Maria de Palautordera, i, a l’oest, amb Sant Pere de Vilamajor. Dins del seu terme municipal també hi ha el nucli de Santa Margarida, el qual compta amb el 10% total de la població.
L’Escut conté tres còdols i una palma, que són els atributs del martiri de sant Esteve, patró del poble; també s’hi pot veure un palau sostingut sobre un riu, amb forma de faixa ondada d'atzur, que representa la Tordera
Gentilici: santestevencs/ques
Etimologia del nom:
El nom de Palautordera ja apareix documentat al segle IX, concretament en un document de l’any 862 en què s’esmenta la vila de Vidamenia i es puntualitza: “ara anomenada Palau, sobre el riu Tordera”. És dels primers pobles del Vallès que va incorporar el nom del seu patró, en aquest cas Sant Esteve, al topònim. A la Guerra Civil del 36 el municipi passà a anomenar-se Vallflorida, fins que la dictadura en restaurà el nom.