- Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris
Temàtica:
Temàtica:
Ubicació:
Ubicació:
Presentació i orígens
El Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1993 arran d’una campanya anomenada “Mallorca Solidària, cap al 0,7%”, organitzada per Justícia i Pau de Mallorca, amb la col•laboració d’algunes ONG, per engrescar les administracions públiques de Mallorca en la solidaritat amb els països del Sud. Actualment formen part del Fons Mallorquí els 53 ajuntaments de l’illa, les mancomunitats des Raiguer i des Pla de Mallorca, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears (UIB). L’objectiu del Fons Mallorquí és coordinar i gestionar de forma eficaç i transparent les aportacions anuals d’aquests socis a través de projectes de cooperació per al desenvolupament, per contribuir a un desenvolupament integral i autosostenible de les persones i comunitats del Sud.
Adreça: General Riera, 113 – 07010 Palma
Tel.: 971 219 820
C/e: [email protected]
Web: www.fonsmallorqui.org
Horari d’oficina
Matí: de dilluns a divendres de 9 a 15h
Horabaixa: dimarts i dimecres de 16 a 19h
Àmbits de treball
- Cooperació i emergència
- Sensibilització
L’àrea de cooperació impulsa processos de cooperació que tenen com a eix vertebrador la implicació de les administracions locals, les associacions i entitats, els pobles i les comunitats, tant del Nord com del Sud, en tots els àmbits i fases de les actuacions. Així es promouen programes de desenvolupament local integrals a llarg termini en el marc d’agermanaments entre municipis de l’illa i de Nicaragua i projectes de desenvolupament econòmic, rural i comunitari, sanitat, educació i formació, promoció dels drets humans, ajut humanitari i d’emergència en diferents països d’Àfrica, Amèrica Central, Amèrica del Sud i Àsia.
L’àrea de sensibilització duu a terme activitats que permeten promoure una ciutadania responsable, participativa i compromesa amb la lluita contra la pobresa i l’exclusió i amb la promoció d’un desenvolupament humà sostenible.