Temàtica: 

Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver formen un conjunt patrimonial singular en l'àmbit de la recerca, la formació i la difusió de la cultura ibèrica a Catalunya. Situat en el cim d'un dels turons de la serra de Collserola que mira al Vallès, Ca n'Oliver és la seu principal del Museu d'’Història de Cerdanyola i l'espai des d'on es desenvolupen projectes i programes de recerca, protecció i difusió del patrimoni cultural de Cerdanyola amb l'objectiu de fer-lo accessible a tothom.

El poblat de Ca n’Oliver és un assentament ibèric aristocràtic que va estar habitat entre el 525 i el 50 aC, clau per comprendre l’organització del territori laietà durant l’època ibèrica. El jaciment té una superfície de 2 hectàrees i s’excava de forma gairebé ininterrompuda des del 1986. Després d’una llarga campanya i de la restauració i museïtzació de les restes arqueològiques per fer-les entenedores als visitants, al 1999 es va obrir al públic i es va incorporar de la Ruta dels Ibers, un projecte de turisme cultural promogut pel Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Després de més de 20 anys de recerca arqueològica, de la museïtzació i adequació de les restes i de la reproducció de tres edificis ibèrics, actualment es poden visitar més de 6.000 m2 del jaciment i comprendre’n les característiques i l’evolució. La visita al jaciment permet veure restes constructives de totes les fases del poblat, elements de la muralla, la trama urbana i la gran àrea d’emmagatzematge. La passejada pel poblat és una porta oberta al passat, a la història d’aquest assentament i a la vida quotidiana dels seus habitants.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí