L'Ajuntament d'Alcarràs ofereix ajuda a tots els visitants de dilluns a divendres de 8h a 14h. Aquí podeu descarregàr-vos-en un mapa.
"El Fossar", el Centre d'Interpretació de la història i la cultura d'Alcarràs és al carrer de Baix, i al Carrer Major hi trobareu un plafó informatiu amb les activitats puntuals que es porten a terme al municipi. La Festa Major d’hivern se celebra per Sant Sebastià, el cap de setmana més proper al 20 de gener, i la d’estiu per Sant Ramon, el cap de setmana més proper al 31 d’agost.
Aquí hi trobareu els allotjaments d'Alcarràs
Alcarràs disposa d'un Centre d'Atenció Primària i el mercat setmanal és divendres.
Com arribar-hi?
Com arribar-hi?
Alcarràs es troba a 8 km de la ciutat de Lleida, i queda enllaçada tant amb aquesta com amb Fraga mitjançant la carretera N-II. A més a més, la vila està comunicada a través de l'autovia A-2 (sortida 451: L-800 Vallmanya/Alcarràs) i l'autopista AP-2(sortida 5: Alcarràs).
Dades generals:
Alcarràs és l'últim poble del Segrià abans d'entrar al Baix Cinca. Pel que fa a la seva economia, encapçala la llista de municipis amb el cens agrícola més important de Catalunya. Hi trobem sobretot arbres fruiters i cereal, tot i que el paisatge es veu ricament complementat amb les zones humides de basses i pantans, entre els quals cal destacar el pantà de l’Arròs i les basses de Don Laureà, de Teresa i de la Brisa. Els arbres fruiters, especialment el presseguer, la perera i la pomera, són els conreus més destacats.
El terme municipal comprén els pobles d’Alcarràs, cap de municipi, Montagut i Vallmanya. L'Alzina centenària que hi ha és considerada com a la imatge del símbol i escut municipal de la Vila d'Alcarràs.
Al segle XIV ja era una població important de més de 150 cases, on hi vivien cristians, musulmans i jueus, i actualment és el tercer municipi més gran de la comarca.
Gentilici: carrassins/sines
Etimologia del nom:
Segons l’erudit i arabista aragonès, Miguel Asín Palacios, el topònim que dóna nom al terme, d’origen àrab, significa “el cirerer” ( al-Karas ).
La població actual és d’origen islàmic, però no apareix documentada històricament fins al segle XII. En l' Ordinatio del bisbat de Lleida del 1168 apareix com a Alcarraz , igual com en altres documents, referit al castell sarraí i a l’església.