Ubicació: 

Si travessem l’arc de la Mola accedim al nucli urbà més antic de la , , ,població: la placeta on trobem l’edifici del segle XIII que va ser la ,residència del primer poblador català de Benassal, Berenguer de Carratalà. Té dues plantes amb pòrtic de tres arcs de mig punt enpedra sobre suports poligonals. El segon pis és la seu del Museu ,Arqueològic. , Al costat hi ha l’antic hospital, ara seu de l’oficina de , turisme i de l’Aula Museu Carles Salvador. Al costat de l’arc de la , , , , , Mola trobem un altre edifici d’estil gòtic ( ,XIV): el forn de Dalt, ,actualment en procés de restauració. El mur d’aquest edifici formava part de la muralla medieval, de la qual es conserven ,tres , torres ,de les set que van haver-hi: la torre de la Presó i la torre del , , Planet (ambdues de planta quadrangular) i la torre Redona. La part més vella del poble són , ,els carrerons: una sèrie de carrers estrets i , ,estructura irregular on es poden veure algunes de les cases mésantigues. Entre les cases senyorials hi ha la de la família Sánchez de Cotanda, la de la família Matutano i la casa de Grau i Gras (antic convent).

 ,

 ,Pel que fa al patrimoni religiós cal destacar l’església de l’Assumpció, reconstruïda després de la Guerra Civil espanyola. A l’exterior podem admirar la portalada barroca (1677), el campanar de 33 m d’altura i un mural que representa el poble pintat per l’artista aragonès José Gozalbo. Dins, a la capella del Sagrari, trobem un retaule realitzat pel mateix autor. El Museu Parroquialconserva objectes de culte de gran valor artístic –calzes, creus, peanyes, imatges, tapissos, casulles i capes brodades. Arreu delterme trobem cinc ermites: la de Sant Cristòfol (al cim del Moncatil, 1111 m) i la de Sant Roc, dedicades als patrons del poble, més menudes, la del Loreto, de 1926, al costat del Calvari, i la de la Magdalena, finalment, l’ermita de Sant Llibori és molt nova.

 ,

 ,

 , ,

 ,

 , ,

 ,

 ,

 ,

 ,

 ,

 ,

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí