Ubicació: 

Cavalcada de Reis: 5 de gener

Escudella de Sant Antoni: 17 de gener

Carnaval: segons calendari

Dia de la Constitució: 14 de març

Fira de Sant Jordi: 23 d’abril

Festa Major del Puial: juny

Les falles enceses: 23 de juny, revetlla de Sant Joan

Festa Major del Cap del Carrer: primer diumenge de juliol

Festa Major d’Andorra la Vella: primer dissabte d’agost

Mercat de la Festa: dins la Festa Major

Fira d’Andorra la Vella: tercer cap de setmana d’octubre

Castanyada: 31 d’octubre

Temporada de Música i Dansa d’Andorra la Vella: d’octubre a maig

Temporada de Teatre: d’octubre a maig

Fira de Santa Llúcia: desembre

L’escudellada de Sant Antoni, 17 de febrer, és una manifestació en la qual tothom està convidat a la degustació de les escudelles que es cuinen a les principals places de cada parròquia. La d’Andorra la Vella, l’organitza la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella a la plaça Guillemó. Antigament el dia de Sant Antoni s’acostumava a repartir menjar entre els més pobres de la parròquia i a principi dels anys setanta es va recuperar aquesta tradició centenària: uns amics de l’avinguda Meritxell que celebraven la seva onomàstica el dia de Sant Antoni van decidir festejar-ho oferint escudella i carn d’olla als veïns i conciutadans. Més endavant van traslladar la celebració al centre d’Andorra la Vella i a partir de llavors es van constituir com a confraria. Quaranta anys després, aquest costum fet realitat gràcies als Tons iniciadors i a tots els escudellaires ha arrelat amb força en el calendari festiu andorrà.

Per a més informació: Els embotits d’Andorra i l’Escudella de Sant Antorni, Antoni Santacreu

Una altra tradició molt antiga i expandida per tot el Pirineu és la de fer giravoltar les falles enceses en el marc de la festa de Sant Joan i el solstici d’estiu, una representació ritual lligada al cicle natural de la terra i a creences ancestrals. Aquí, els encarregats d’omplir de foc i màgia la nit més curta de l’any són els Fallaires d’Andorra la Vella. També amb el mateix caire de tradició ritual, trobem el ball del contrapàs, un dels actes més autèntics i esperats de la Festa Major. Es tracta d’un ball propi de tradició folklòrica que forma part del patrimoni immaterial d’Andorra la Vella. Els encarregats de dur-lo a plaça són l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella.

Per a més informació: apartat de Teixit social

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí