Ubicació: 

Cavalcada de Reis: 5 de gener

Escudellada popular de Sant Antoni: 17 de gener

Encants de Sant Antoni: febrer

Festa de Carnestoltes: segons calendari

Festa dels tres tombs: març

Elecció de la pubilla, la pubilleta, l’hereu i la fadrina: abril

Sant Jordi: 23 d’abril

Festa de Sant Miquel d’Engolasters: 8 de maig

Diada de la parròquia: diumenge següent al 14 de juny

Revetlla de Sant Joan: 23 de juny

Setmana del jazz: juliol

Festa Major: 25 i 26 de juliol

Música al carrer: agost

Aplec de Sant Romà dels Vilars: 17 de setembre

Dia Mundial del Turisme: 27 de setembre

Festa de la Castanyada: octubre

Jornades Arts del Vidre: octubre (bianual)

Trobada de Puntaires i Teixidors: octubre (bianual)

Festival Internacional Colors de Música: tot l’any

Les primeres cavalcades reials, l’arribada física dels Reis Mags als pobles i ciutats de parla catalana, no es van començar a fer fins a mitjan s. XX. Primerament, cada parròquia organitzava la seva, però la proximitat geogràfica entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany va dur a confusió els infants que l’anaven a veure i és per això que a partir de l’any 2003 es va decidir que aquestes dues parròquies farien la celebració de manera conjunta. Des de llavors, dues grans avingudes andorranes, la de Meritxell i la de Carlemany, s’omplen cada any de milers de persones que esperen veure els Reis, els quals arriben per terra, aire, a peu, a cavall, en helicòpter o esquiant. Vénen en una corrua formada per una vintena de carrosses i també els acompanyen, a més dels patges reials, l’hereu i les pubilles d’Escaldes-Engordany, les associacions culturals del país, les agrupacions de teatre al carrer i malabars i múltiples personatges del món del cinema d’animació infantil. En total, hi ha prop de mig miler de persones implicades en aquesta festa.

El ball de Santa Anna és una dansa del s. XVII que únicament es reprodueix el dia central de la festa major (el 26 de juliol, a la plaça de Santa Anna d’Escaldes) un cop acabada la missa en honor a la patrona de la parròquia, la qual és també la patrona dels fusters, els miners, les mares, les àvies, les dones embarassades, les mestresses de casa i les treballadores en general, a més de tenir cura de les coses perdudes i ajudar a evitar la pobresa. Aquest ball, que reprodueix l’Esbart Santa Anna, té una forta càrrega emotiva i guarda moltes similituds amb l’antic ball del contrapàs, tant pels moviments i els dibuixos dels balladors com pel seu transcurs i les normes seguides per realitzar-lo.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí