- Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris
Temàtica:
Ubicació:
Els orígens de Serinyà els trobem al Castell de Teià, al sud-est del nucli actual, del qual encara es poden veure algunes restes, com un tros de muralla o la torre. Actualment és el mas de Can Parella. Altres masies d’importància són Can Carreras, Ca n’Illa (una de les més grans de la comarca), Ca n’Aulina, Cal Ferrer de les Torres i Ca l’Arboçar.
Església parroquial de Sant Andreu
És esmentada el 1182 quan es consagra l'església de Porqueres.És un magnífic temple romànic del segle XII molt ben conservat que formà part del comtat de Besalú i que l'any 979 el comte Miró, bisbe de Girona, el va donar al monestir de Sant Esteve de Banyoles, que el posseí fins a la fi de l'Antic Règim. Té una sola nau encarada a llevant, un absis semicircular amb arcuacions i fris de dent de serra. , Damunt la porta té una torre campanar de planta quadrada a la qual s'accedeix per una original escala exterior de pedra.
Ermita de Sant Miquel Sesvinyes
Ermita datada del segle XIII. La construcció és d'una nau romànica amb volta apuntada , que acaba en l'absis semicircular i campanar d'espadanya. Conjunt monumental típicament rural.
Parc de les Coves Prehistòriques
Les coves del Reclau constitueixen un patrimoni arqueològic d'interès internacional. Presenten la millor seqüència paleolítica de Catalunya i els seus materials són un dels nuclis fonamentals del fons del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles. Des del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, hi ha un camí molt bonic, digne de ser visitat, que arriba al poble de Serinyà.
Curiositat: El Sindicat, edifici situat a la plaça de Sant Andreu, és singular per la seva façana i per l’estil de construcció feta amb rajoles, argamassa, pedres irregulars i pedres volcàniques. A principis del segle XX era un botiga portada per una junta, però es va dissoldre i va passar a ser el cafè del poble. Actualment és cafè i restaurant.