Ubicació: 

Caimari ofereix diferents edificis i paratges d'interés arquitectònic, històric i paisatgístic.

 

ESGLÉSIA VELLA DE CAIMARI (Oratori Sant Jaume): Petit oratori del segle XVIII, situat vora Son Albertí, el qual realitzà les funcions d’església fins que es va construir el temple modern. Actualment l’edifici es destina a usos culturals.

SON ALBERTÍ: És l’antiga possessió, situada devora l’església vella de Caimari, que fou el nucli a l’entorn del qual es desenvolupà el poble.

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA IMMACULADA CONCEPCIÓ DE CAIMARI: L’església parroquial de Caimari és un edifici construït al final del segle XIX (concretament entre 1877 i 1891). Es caracteritza per la senzillesa i l’austeritat, així com per alguns trets neoclàssics.

SES ROTES DE CAIMARI: Es tracta d’antigues terres comunals que formaven part de la comuna de Caimari i que, entre 1837 i 1853, foren establides a particulars que dugueren a terme l’ingent tasca de marjar aquests costers, possiblement un dels més coneguts de Mallorca.

PARC ETNOLÒGIC DE CAIMARI: El parc etnològic de Caimari es va inaugurar el 16 de novembre de l’any 2002, en el marc de la cinquena edició de la Fira de s’Oliva i des d’aleshores roman en constant ampliació. A l’actualitat, dins els 3000 m2 que ocupa el recinte del parc, s’hi poden trobar reconstruccions d’elements vinculats a l’explotació de les muntanyes properes. Així hi podem veure un rotle de sitja amb la seva barraca de carboner, un forn de pa, una casa de neu, un forn de calç, un tancat de bardissa, un coll de tords i un parany de lloses.

COMUNA DE CAIMARI: La comuna de Caimari té una extensió de 753 i està caracteritzada per la seva irregularitat. La major part de la superfície està coberta per ullastrar amb pins i, en menys extensió, per l’alzinar. Es important assenyalar que la comuna de Caimari és recorreguda pel camí vell de Lluc, antiquíssima ruta de pelegrinatge, que cada any veu passar milers de devots i senderistes.

POU MAJOR DE CAIMARI: Es tracta d’un dels millors exemples de pous comuns de tota la comarca i data del segle XV. El pou té forma de sínia i les seves dimensions quasi arriben als 4 m de llargada per 1’65 m d’amplada, amb una profunditat de 5 m.

SES FIGUEROLES: Finca pública localitzada al nord del municipi de Selva que té referències datades a l’any 1291. Es tracta d’una petita possessió de muntanya on es localitzen les cases –de gran rusticitat i sobrietat- diverses fonts i camins de muntanya, conjunts marjats, les ruïnes de les cases de sa Rota i l’única casa de neu del terme de Selva, avui completament enrunada.

CASES DE NEU DE SES FIGUEROLES: Es tracta de l’única casa (datada al segle XII) que es conserva a la comarca del Raiguer, juntament amb les restes del puig des Suro (Mancor).

CAMÍ VELL DE LLUC: Entre Caimari i el Santuari de Lluc (Escorca). Es tracta d’una ruta de muntanya que inclou trams de camins d’èpoques molt diferents. El tram més antic és sa costa Llarga, fragment del primitiu camí de ferradura amb un empedrat de gran qualitat amb interessants ratlletes.

Font: Web de l'Ajuntament de Selva

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí