En el nucli antic de la Mosquera es poden veure les cases de pedra i fusta que contrasten per exemple amb l’edifici de vidre de la casa Comuna, creada pels arquitectes Vergara i Garcia Borés.

L’església de Santa Eulàlia d’Encamp és la església parroquial. Va ser construïda a finals del segle xi, principis del xii. El campanar va ser afegit durant el segle xii i amb els seus 23 metres d’alçada és un dels més alts del principat. Aquest té tres pisos de finestres. Les dels dos primers pisos són germinades i, en canvi, les de l’últim van ser modificades per poder-hi posar les campanes en els segles xvi i xvii. Reformada en vàries ocasions, la primera va ser en el segle xvii, quan es va engrandir per la vessant nord i s’hi van afegir les capelles del Roser i de Sant Antoni. L’última reforma va ser el 1924 que es va modificar la capçalera de la nau per engrandir-la i crear-hi un centre parroquial. A l’interior també hi trobem tres retaules barrocs, reixes de ferro forjat i una roda de campanes. A més A l’exterior un porxo del segle xiv protegeix la portalada romànica. També hi trobem un comunidor del segle xvii, un petit edifici cobert a quatre aigües amb una finestra a cada paret, que era utilitzat per conjurar els atemptats.

La església de Sant Miquel de la Mosquera va ser reformada durant el segle xix. Al seu interior s’hi conserva un retaule de finals del segle xvi dedicat als sants titulars de la capella i patrons de la Mosquera. Aquests són Sant Miquel i Sant Joan Baptista. També s’hi poden veure unes pintures romàniques que representen la transfiguració de Crist que decoren la volta i les parets.

 ,Autora - Cèlia Morales

Tardor 2011

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí