- Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris
Ubicació:
Cartoixa. La visita al conjunt comprèn l’església, el claustre i l’antiga farmàcia dels cartoixans. També es poden visitar el jardí i la cel·la prioral, on s’hi exposen tant els records dels monjos com del compositor i pianista F. Chopin i de l’escriptora George Sand.
Fundació Coll Bardolet. La Fundació Cultural Coll Bardolet va ser creada a partir de la donació d'una part de la col·lecció de pintures de l'artista català Josep Coll Bardolet al poble de Valldemossa. Coll Bardolet (Campdevànol, Girona 1912 - Valldemossa 2007) va quedar fascinat per la llum, els paisatges i les danses populars de l'illa. Entre les seves aportacions destaquen la captació del moviment dels ballarins, l'exaltació del color i la transmissió de la seva alegria de viure. La Seu de la Fundació es troba en un cèntric edifici, inaugurat el 2007 a fi d'albergar una exposició permanent de la col·lecció de l'artista, exhibicions temporals i per a la realització d'activitats culturals diverses. El centre, a més de les exposicions, organitza conferències i concerts a les seves instal·lacions.
Costa Nord és la seu de la Fundació Balears Sostenible. El Centre Cultural Costa Nord és també un centre viu, obert a la creació i a la divulgació artística en què tenen lloc cicles de concerts, exposicions i tot tipus d'activitats culturals. La visita al Centre Cultural Costa Nord es divideix en tres parts. En la primera s'assisteix a una projecció d'un documental de 15 minuts de durada sobre la Costa Nord. La segona part és una sala que reprodueix l'interior del vaixell de l'Arxiduc, el Nixe, amb objectes que recreen l'aventura científica i l'apassionada trajectòria vital de l’arxiduc Lluís Salvador d'Àustria. La tercera sala presenta El Llegat de la Passió, un espai concebut per a exposicions que ens conviden al descobriment de la Serra de Tramuntana.
Miramar. Ramon Llull, filòsof, místic, poeta, teòleg i missioner del segle XIII, tenia un somni: crear a Mallorca un col·legi dedicat a l'ensenyament de l'àrab i altres llengües orientals per preparar monjos franciscans que convertissin, mitjançant la paraula, els infidels al cristianisme. I aquesta fou la petició que formulà a Jaume II, qui l'ajudà a fundar en 1276 el Monestir de Miramar. Situat en un dels racons més bells de la costa mallorquina, entre Valldemossa i Deià. És un veritable balcó sobre la mar, des d'on Llull escrigué algunes de les seves obres. El pas del temps donaria entrada a Miramar a un nou personatge, l'Arxiduc Lluís Salvador d'Àustria (1847-1915), autor de l'obra més exhaustiva mai no escrita sobre Balears, Die Balearen. Enamorat de Mallorca, comprà l'antiga possessió on havia estat el monestir de Miramar. Llavors els límits de la finca arribaven fins al cim del Teix, cap a l'Est fins a Son Marroig —possessió que l'Arxiduc també va adquirir— i a ponent incloïa les terres i vinyes de s'Estaca (avui propietat de l'actor Michael Douglas i de la seva ex dona, Diandra).
Actualment Miramar , acull un museu on es troben documents i obres d'art relacionades amb Llull i l'Arxiduc, com la sala de mapes, una escultura de Tantardini o una reproducció parcial de l'interior del vaixell de Lluís Salvador, el Nixe II.