Temàtica:
Ubicació:
En Llucena podem degustar diferents productes típics que estan relacionats en les diferents festivitats tradicionals que es celebren en diferents dates de l'any.
Prims de Sant Antoni
Durant la festivitat de Sant Antoni Abad es reparteixen prims beneïts a tots als assistents a la processó que es celebra al voltant del 17 de gener.
Ingredients:
- 3 gots d'oli
- 2 gots d'aiguardent
- farina necessària per a una massa lleugera
Preparació
Es prepara una massa lleugera amb tots els ingredients. Es treballa bé fins que estiga brillant i després es formen boletes que s'aplasten. Després es fan uns pessics i es posen al forn fins que estiguen dorades. Una volta cuits es trauen i es posa sucre per damunt i s'emboliquen amb paper.
Mona de Pasqua (dolça)
Per la festivitat de Pasqua, es tradició realitzar les mones de Pasqua. Aquestes són una espècie de biscuit decorades amb ous bollits decorades amb colors generalment roig i anissets de colors.
Actualment també hi podem trobar mones de xocolata o de confitura. Ingredients
- 1 mesura d'ous
- 1 mesura de sucre
- 1 mesura d'oli
- 2 mesures d'aigua
- llevadura
- ratlladura d'una llima
- farina
Preparació
Primerament es prepararà la massa mesclant els ous, el sucre, l'oli, l'aigua, la llevadura i la llima. Després anirem tirant poc a poc la farina fins que la massa estiga esponjosa. Deixarem reposar la massa abrigada en un lloc on la temperatura no siga massa freda. Tot seguit s'agafa una porció i es prepara una base, la qual es reomplirà amb allò que més ens agrade. Després, amb un altra porció cobrirem i adornarem amb ous pintats i fruits confitats. Per pegar els anissets pintarem la mona amb el rovell d'un ou. Després les courem al forn.
Rotllos
Aquests rotllos es reparteixen en la festivitat de la Santissima Trinitat o festivitat del rotllo.
Ingredients
- Dos gots d'aigua
- 1 got d'oli d'oliva
- llevadura
- llavoretes
- sal
- farina
Preparació
Per a realitzar la pasta es mesclen tots els ingredients. Després s'afegeix la farina a poc a poc i es treballa la massa. Es deixa reposar i després es fan el rotllos amb un forat al centre.Tot seguit es deixen reposar i més tard els posarem al forn. Quan estiguen daurats els traurem
Cocs en gallos i mel
Aquests cocs es reparteixen després de misa el 15 d'agost durant la festivitat de la Mare de Dèu o festa del turista.
Ingredients:
- 800 cl d'aigua
- 800 cl d'oli d'oliva
- sal
- llevadura
- farina
- mel
- ametlles i anous mòltes
Preparació
La mel i l'oli es mesclen en un recipient i es posen a coure al foc sense parar de remenar. Quan comença a bollir s'afegeix l'aigua. Una vegada estiga freda afegim ametlles, anous i llima ratllada.
La mescla ha de quedar ben dura.
Per fer la pasta mesclarem la farina, l'aigua i la llevadura i amb la pasta farem la forma tradicional del cocs.
Per damunt es posa la mescla feta anteriorment i es posa a coure.