Proposem acostar-nos a través de la introspecció al que ens ofereix el camí de Vidabona com a camí a la plenitud; una eina per connectar amb la pròpia llibertat i vocació a través de la meditació i del silenci contemplatiu passejant per la natura, tot jugant amb els mites de la zona que ressonen en aquest camí interior.
Xirinacs va sintetitzar les quatre etapes d’aquest camí individual, col·lectiu i universal dins del seu Model Global de la Realitat (Globàlium), integrant la saviesa de les diferents tradicions espirituals, especialment la d’arrel cristiana:
- La presa de consciència dels propis aferraments i dependències per a tallar els fils que ens impedeixen esdevenir plenament lliures (fase d’ascètica).
- Un cop esdevinguts subjectes lliures, és possible la fusió amb la consciència global universal (fase de mística).
- Des d’aquesta consciència de ser part d’un tot, amb tots i amb la natura, descobrir o revisar els respectius dons i vocacions (fase de profecia / vocació).
Què és allò que més ens crida, que ens fa sentir plens? A què ens agradaria dedicar la vida? - Dur a terme aquesta vocació és el que, segons les diferents tradicions del món i segons el més elemental sentit comú i saviesa popular, és el que permet realitzar-se com a persones (fase de l’acció en el món), rebent com a regal afegit la plenitud.
Explorarem també les connexions d’aquest camí filosòfic i espiritual amb els Vedes, textos sagrats de la cultura hindú.
Per explorar aquest riquíssim i fonamental camí interior, compaginarem introduccions teòriques, els significats dels diferents mites nacionals ancestrals i de nova creació de la geografia ripollesa, i senzilles pràctiques vivencials per escoltar les ressonàncies en cadascú.
Horaris:
Dissabte de 10 a 13’30 h, i de 16 a 19’30 h
Diumenge de 10 a 14 h
Condueix: Lluís Planas, amb la col·laboració de Roser Ràfols.
Aportació: 24 € pel cap de setmana més l’estada a l’alberg (opció de cuina lliure)
Oberta la inscripció a les activitats a [email protected]
Adjunt | Mida |
---|---|
20160507-06-conscienciaicamins_i.png | 1.62 MB |