El Camí brancal al Desert de les Palmes, Irta i el Pla de l'Arc
Del Desert de les Palmes a la Plana de L'Arc

Municipis d’aquest tram

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

No es troba  senyalitzat.

Avisos: 

 De moment hi ha penjada la traça gps de Castelló de la Plana a la Serratella, i els mapes  de Castelló de la Plana a Torreblanca.

 A l'etapa de Castelló a Benicàssim hem de tenir en compte al creuar l'antiga general, no és molt transitada però els cotxes passen a molta velociat.  L'etapa de Castelló a Benicàssim és llarga i té molts  punt d'interès propers al nostre camí. Al terme de Castelló, l'ermita de Sant Francesc i el molí la Font, el castell vell i l'ermita de la Magdalena,  dintre del terme de Benicàssim, el castell de Montornès, el  monestir vell del Desert  de les Palmes i els Antres, o l'ermita del naixement, així com moltes ermites i capelletes escampades per tot el paratge i el museu i centre d'informació de la Bartola. Així com teniu accés també al cim del Bartolo i les Agulles de Santa Agueda. Tot açò és a banda dels punts que la ruta ja passa hi passa.

 A l'etapa de Benicàssim a Orpesa podeu apropar-vos a les dues torres de guaita o el paratge vora mar de la Renegà.

 A l'etapa d'Orpesa a Torreblanca ens cal travessar Marina d'Or, tot i que no té cap dificultat tècnica és desagradable a nivell visual. El camí és tot asfaltat i pla.   Com a punts d'interès propers n' hi ha les torres de guaita de la Torre la Sal i  la torre del Carme a la Ribera de Cabanes. També n'hi ha un recorregut senyalitzat  per les torres de guaita i el castell d'Albalat que s'allunya del nostre itinerari.  A la nostra dreta també podeu visitar el paratge natural del Prat de Cabanes-Torreblanca . Pel que fa a Torreblanca n'hi ha la Torre del Marqués i una mica més lluny una torre de guaita a Torre nostra. També trobareu algunes sénies vora el camí entre els camps de conreu.

Informació del Tram
Marca: 
Brancal

Estat del tram: 
Trams en procés de definició
Descripció general del tram: 

 El tram del Desert de les Palmes, Irta i el Pla de l'Arc s'incicia a Castelló de la Plana i segueix pel Desert de les Palmes on trobarem gran quantitat de patrimoni, tant pel que respecta a castells, masos, ermites i monestirs com pel que fa a patrimoni natural  i paisatges d'una gran bellesa. El nom de desert li ve donat pel silenci i la solitud que van trobar els frares quan s'hi van instal·lar al primer monestir.

Seguirem cap a Benicàssim, i per la costa seguint la via verda, arribarem al paratge  de la Renegà, les torres de guaita i Orpesa. Més enllà creuarem la Ribera de Cabanes i Torreblanca, per arribar a la serra d'Irta on passarem per Alcossebre el castell de Xivert i Alcalà de Xivert.

 Ens endinsarem cap a l'interior passant per Vilanova d'Alcolea, la Serratella i la Serra Engalzeran. Seguirem cap a Benlloc i  la Vall d'Alba.  Arribarem a l'Arc romà  de Cabanes, que li dona nom  a la contrada  com a Pla de l'Arc. Finalment arribarem a la Pobla Tornesa i Vilafamés, el poble dels tres pobles. En la darrera etapa passarem per l'ermita de Sant Miquel i finalment Sant Joan de Moró, on s'acaba el tam i enllaça amb el camí troncal, el camí al  Penyagolosa.

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

 De moment sols hi ha georeferenciada les etapes  de Castelló  de la Plana a Benicàssim, i Benicàssim Orpesa, i d'Orpesa a Torreblanca

 Castelló Benicàssim (20.7km):  és una etapa més bé llarga, els primers 7 kilometres fins l'ermita de la Magdalena són totalment plans i sense cap dificultat,  els següents 7 km fins al monestir  són de pujada i els darrers 6 km són de baixada fins a Benicàssim. L'etapa és de dificultat mitjana per la seua llargada i els 7km de pujada al monestir.

 Benicàssim Orpesa(8,7km) : És una etapa molt senzilla i totalment plana, que aprofita la via verda com a via de comunicació entre els dos pobles.

Orpesa Torreblanca(18,40km): és una etapa més bé llarga però totalment plana. Això la fa més  assequible

Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

 Agraïm la seua participació al centre excursionista de Benicàssim.