Esteu aquí

Inici | Participa

Grup de caminants

El Grup de Caminats reuneix gent que vol descobrir els Països Catalans tot fent El Camí de forma autoorganitzada i sense cost organitzatiu (només la despesa directa de cadascú); és l'eina idònia d'aquells a qui agrada caminar en grup i conèixer caminants d'arreu del territori.

Les caminades les pot proposar cadascú lliurement a un tros del seu tram d'el Camí, i poden ser d'un dia, de cap de setmana, o bé ponts, estiu, etc.
Els amfitrions donen a conèixer el seu poble o comarca a la resta i, en cas que s'hagi de pernoctar, els proposen on dormir -hostals, albergs, llars particulars, espais municipals,...

El grup funciona amb una llista de correu autoorganitzada, on es fan les convocatòries de forma oberta i els caminants s'hi uneixen quan la proposta els interessa. A la graella de sota trobareu  les activitats previstes.

Hi ha també un grup de whats app general i algunes comarques tenen el seu grup de whats app comarcal per coordinar les activitats que es  fan a la comarca, si t'interessa ser-hi posa't en contacte amb nosaltres al 647870222 , o al correu rmarti@elcami.org (Ramon Martí)

 El procediment que seguim a l'hora d'organitzar una caminada és el següent:

Preparem la caminada:

 Una persona, entitat o ajuntament fa una proposta de caminada, aquesta proposta s'integra dintre del calendari general d'activitats.

Treballem conjuntament la proposta per  intentar  donar-li forma i definir al màxim els detalls que l'usuari necessita saber.

 Fem la fitxa de la caminada on hi ha explicats tots els detalls de l'activitat.

 Fem la notícia a la web d'el Camí on hi ha el full de ruta, la fitxa, i el full d'inscripció on la gent es pot apuntar. Aquesta proposta s'envia a la llista de correu i també als grups de whats app comarcals.

Durant l'activitat:

 El dia de la caminada es porta a terme el programa previst anteriorment, sempre s'intenta que hi haja lligada  la part de la caminada amb les visites culturals. Durant el dinar normalment es passa el llibre de la comarca, que és el libre d'el Camí a la comarca, on cada caminada   els caminants tenen l'ocasió de donar la seua opinió, fer un dibuix , una crònica, i així es va creant un llibre de vivències de  la comarca.

Després de la caminada:

Per assaborir les caminades i compartir les fotos i les cròniques hi ha el grup de facebook del Grup de Caminats i el blog d'el Camí

 

CAMINADES PREVISTES

Data Comarca Etapa Tram Organitza Logística Dificultat
10/6/17  Ribera Alta  L'Alcúdia- Algemesí Costera- Ribera Horta Vetlladors de la Ribera  Podeu trobar més informació al següent enllaç  Baixa
17-6-17  Alcoià - Comtat  Alcoi - Cocentaina Mariola Vetlladors d'Alcoi Podeu trobar més informació al següent enllaç Mitjana
8/18-8-17  Gironès Empordà Gironès- Baix Empordà- Alt Emporda Gironès- Empordà Rosselló  Grup del Caminants - vetlladors de l'Empordà    
17-9-17 La Plana Baixa Xilxes-la Llosa - La Vall d'Uixó Morvedre- Vall de Segó- La Plana  Grup del Camí de la Plana  
3-10-17 La Costera Moixent- Vallada Brancal de la Costera i la Vall d'Albaida  Grup d'el Camí de la Costera  
14-10-17 La Safor Oliva - Gandia  Vall d'Albaida Safor Costera Vetlladors de la Safor  
22-10-17 L'Alacantí  Xixona- Mutxamel  Marina Baixa Alacantí  vetlladors de l'Alacantí  
4-11-17 Baix Maestrat  Santa Magdalena de Polpis- Peníscola  Sénia Ebre Grup de Caminants- vetlladors de Peníscola  
18-11-17 Plana Baixa Fondeguilla- Eslida Morvedre- Vall de Segó - Plana  Centre excursionista de Castelló  
19-11-17 Plana Baixa La Vall d'Uixó Fondeguilla Morvedre- Vall de Segó- La Plana  Grup del Camí de la Plana  
21-1-18 Plana Baixa  Fondeguilla Eslida Morvedre Vall de Segó Plana  Grup del Camí de la Plana  
18-3-18 Plana Baixa  Eslida- Artana Morvedre- Vall de Segó Plana  Grup del Camí de la Plana  
20-5-18 Plana Baixa  Artana -  Betxí Morvedre Vall de Segó Plana  Grup del Camí de la Plana  

Apunta-t'hi i proposa alguna sortida al teu municipi o comarca, és ben fàcil!

Aportació puntual

  • Altres: €

Donar ara