El Camí al Vinalopó i al Carxe
El Camí al Vinalopó i al Carxe

Municipis d’aquest tram

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

No hi ha senyalització encara

Del Pinós a Monòver seguirem la GR 7

Avisos: 

 El tram es troba totalment definit i  georeferenciat, tot i això del Fondó de les Neus a Petrer és una definció i georeferenciació provisional.

Pel que fa als horaris  i preus  per anar a l'illa de Tabarca són els següents:

Des d'Alacant 11:00h del port d'Alacant.(preu 18€ anada i tornada) Cruceros Kontiti salvador@cruceroskontiti.com

Des de Tabarca a Alacant 16:30 dissabtes i diumenges17:30

Des de Tabarca a Santa Pola hi ha els següents horaris  10:30, 11.30,12:45,13:45:16:45,18:15 (15€ anada i tornada i 10€ tornada) transtabarca 689123623 info@isladetabarca.com

Des de Santa Pola a Tabarca10:00,11:00,12:00,13:00, 14:00,16:00, 17:30.

 A l'etapa d'Elx a Crevillent hi ha un punt més perillós, que és quan creuem el pont de la via, ja que hi ha molt poca vora via,  i cal anar alerta!!.

 A l'etapa de Crevillent al Fondó de les Neus hi ha un punt molt espectacular, que és quan coronem la Serra de Crevillent, abans de devallar per l'altra vessant, fixeu-vos, ja que hi ha una panoràmica molt bona i es veuen les dues comarques.

 El mapa que hi ha a la web és provisional especialment del Fondó de les Neus a Petrer, l'anirem actualitzant tal com anem verificant les etapes.

 

 

 

Informació del Tram
Marca: 
Troncal

Distància total: 
237.00km
Apte per bicicleta: 
De Santa Pola a Crevillent és apte per a bicicleta
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

El tram s'inicia en Alacant. Anirem cap al port i  ens endinsarem en la mar Mediterrània, per arribar a l'illa de Tabarca. Tornarem a terra ferma, primer a Santa Pola, i després passarem pel paratge natural de les  Salines,  arribarem al llogaret de la Marina  i seguirem per les dunes i pinades litorals, fins arribar a Guardamar del Segura i la plaça Jaume II.

Després recorrerem tot el camp d'Elx. Passarem pel paratge del  Fondo, i el poble de la Foia,  Elx i el palmerar d'Elx, declarat patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, per ser el bosc de palmeres més extens d'Europa. Finalment creuarem la serra de Crevillent i passarem el Fondó de les Neus, seguirem fins l'Alguenya abans de passar al Carxe

Poc després caminarem per la serra del Carxe, comarca catalanoparlant adscrita a la circumscripció de Múrcia. Recorrerem alguns dels seus llogarets,  la Torre del Rico, Alberquilla o Raspai. Per acabar passarem pel PinósMonòver, Novelda i Petrer, un altre cop a la comarca  del Vinalopó Mitjà on finalitza el nostre viatge pel tram.

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

Dificultat mitjana

Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

Agraïm a totes les persones que esteu fent possible El Camí al Vinalopó i El Carxe: a Josep  Antoni Rois i Gonzalo de Santa Pola, a Ferran de la Marina, Josep Manel Aldeguer de Guardamar, a Jeroni Rico, a Alexandre,  a Joan Flaix, i el Tempir  d'Elx, a Paco, a Joan Lluís  Lledo i a Vicent Poveda de Crevillent, a Jose Luís Rico de la Romana, a Júlia Tortosa i Josep Tendero de Monòver, a Sergi i Marga l'associació el Rogle de Novelda i a Reme Millà de Petrer.