Missatge d'error

  • Warning: include(/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg): failed to open stream: No such file or directory a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: include(): Failed opening '/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg' for inclusion (include_path='.:/usr/local/phpfarm/inst/php-5.3.26/lib/php/') a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Arenys de Munt

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
8.654 (2014)
Superfície: 
21,3 km2
Altitud: 
121m

Gentilici: arenyenc, arenyenca

 

Escut: 
Mapa urbà: 
Etimologia del nom: 
Al segle X és esmentada l’ecclesie Sancti Martini de Arenariis. El nom d’Arenys prové probablement de l’adjectiu del llatí vulgar arenĕus (arenós) substantivat. També és possible que sigui l’evolució d’una forma antiga catalana: areneny, al seu torn derivada directament del mot català arena afegint-hi el sufix -eny, que denota rendiment reduït i prové del llatí -ignus. La posterior supressió de la primera aparició del terme -en- d’areneny per haplologia explicaria el mot resultant: areny, un mot molt antic a la llengua catalana. Pel què fa al munt, equival a “part de muntanya” en contraposició a Arenys de Mar, que es troba al litoral.

Rutes suggerides

Arenys de Mar, Arenys de Munt i Vallgorguina (20.00km)

Diada Nacional de Catalunya : 11 de setembre Durant la Festa Nacional de Catalunya s’apleguen diverses activitats com la trobada de puntaires i d’artesans o l’arrelada Marxa Popular...

A l'església parroquial de Sant Martí, del segle XVI, d'estil gòtic tardà, façana austera i campanar de torre quadrada, s'hi conserva un retaule del mateix segle, obra del pintor i poeta renaixentista Pere Serafí. També són importants el castell de...

Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.