Missatge d'error

  • Warning: include(/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg): failed to open stream: No such file or directory a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: include(): Failed opening '/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg' for inclusion (include_path='.:/usr/local/phpfarm/inst/php-5.3.26/lib/php/') a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Vilafranca

Tota pedra fa paret
Coneix!

Gentilici: vilafranquí, vilafranquina.

Població: 2521 (2009)

Superfície:93,9 km2

Escut: 
Mapa urbà: 
Etimologia del nom: 
El nom actual de Vilafranca apareix per primera vegada l’any 1274, més de tres dècades després de la fundació del poble per part de Blasc o Balasc d’Alagó. El topònim respon a la necessitat d’indicar dues de les característiques que tindria la població a partir d’aquell moment: en primer lloc, passava a ser vila, és a dir, no una aldea subordinada a un altre lloc; i d’altra banda, franca o lliure, ja que només depenia del rei i gaudia d’alguns privilegis.

ACTIVITAT ECONÒMICA La indústria tèxtil, l’eix econòmic de Vilafranca, té l’origen en els telers artesans del segle XVIII . Aquesta activitat i altres com la fusta i...

Establiments
Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.