Missatge d'error

  • Warning: include(/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg): failed to open stream: No such file or directory a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: include(): Failed opening '/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg' for inclusion (include_path='.:/usr/local/phpfarm/inst/php-5.3.26/lib/php/') a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Vicfred

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
39
Altitud: 
635 m

Vicfred es troba al sector NE del terme de Sant Guim de la Plana, al marge del gran planell de Guissona. El territori és planer i un extraordinari mirador al N de la Segarra

Etimologia del nom: 
Hi ha dues teories sobre aquest nom, totalment deslligades l’una de l’altra. Una d’antroponímica, que veu en aquest topònim un reflex del nom personal germànic “Wigfrid” o “Wigfred” que es conserva com a cognom sota la forma de “VIcfred”. La segona hipòtesi en fa una composició del substantiu “vic” (poblet) amb l’adjectiu “fret” ? freit ? fractum (trencat). La primera alternativa, però, és la més acceptable. Font: Els topònims de la Segarra, Albert Turull.
Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.