Missatge d'error

  • Warning: include(/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg): failed to open stream: No such file or directory a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: include(): Failed opening '/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg' for inclusion (include_path='.:/usr/local/phpfarm/inst/php-5.3.26/lib/php/') a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Claret (Tremp)

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
2 (2013)
Superfície: 
7,56 km²
Altitud: 
624.1

Claret és un poble del terme de Tremp, al qual pertany des de febrer del 1847. Havia tingut ajuntament propi des del 1812, a ran de la promulgació de la Constitució de Cadis, però pel fet de no arribar a 30 veïns (caps de família), no pogué mantenir la independència municipal i fou agregat a Tremp.

Font: Viquipèdia

Mapa urbà: 
Etimologia del nom: 
Claret és una paraula romànica antiga que pot venir del llatí vulgar claretum, en el sentit de ‘poc espès’ o ‘de colors poc vius’, referit a una zona boscosa o a un espai de terra. També podria venir, amb el mateix significat, no d’una forma llatina, sinó directament com a derivat de l’adjectiu català clar. Es tracta, doncs, d’un topònim ja perfectament romànic.

Rutes suggerides

De Pont de Montanyana a Tremp (22.00km)
Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.