Missatge d'error

  • Warning: include(/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg): failed to open stream: No such file or directory a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: include(): Failed opening '/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg' for inclusion (include_path='.:/usr/local/phpfarm/inst/php-5.3.26/lib/php/') a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Banyalbufar

Coneix!

habitants: 
553 (2014)
Superfície: 
18,05 Km2
Altitud: 
109 m

Escut: 
Mapa urbà: 
Etimologia del nom: 
Banyalbufar surt del topònim arcaic Banyalbahar. Aquest consta de dues parts ben diferenciades i amb significació pròpia: banya i bahar. Banya s'ha d'entendre amb el sentit de construcció fundacional, és a dir d'un assentament nou a la serra de tramuntana duit a terme per una comunitat andalusina durant el segle X. La segona part Bahar, la documentació mallorquina del segle XIII ens ho ha catalanitzat com la mar, o alguns cops en llatí, juxta mare, és a dir, prop o vora la mar. D'aquesta forma el topònim musulmà del poble de Banyalbufar, significa "construït vora la mar".
Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.