Missatge d'error

  • Warning: include(/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg): failed to open stream: No such file or directory a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: include(): Failed opening '/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg' for inclusion (include_path='.:/usr/local/phpfarm/inst/php-5.3.26/lib/php/') a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Carxe

Dades Generals
Data Població: 
2012
Introducció: 

El Carxe és una serra de fins a 1.371 metres d'altura que dóna nom a una zona dels municipis murcians de Iecla i Jumella a l'Altiplà i Favanella a l'Oriental, on es parla català de forma continuada des del segle XIX. Té una superfície de 310 km2, una porció del qual forma part del parc regional "Serra del Carxe".[1] Amb 697 habitants empadronats (2006), representa un 0'005% dels habitants dels territoris de parla catalana. Gràcies a les recerques sociolingüístiques dutes a terme per Manuel Sanchis i Guarner, des dels anys 50 del segle XX es coneix la seua existència com a zona de parla catalana. Malgrat que el català no té reconeixement oficial a la Regió de Múrcia, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua imparteix classes de valencià a Iecla a petició de l'Ajuntament mateix, prèvia instància al Síndic de Greuges del País Valencià d'un veí del Raspai.