Ubicació: 

Pla de Tel o Vall de Sant Miquel. S'hi gaudeix d'una pau impertorbable i s'hi troben alguns dels elements més interessants de Campanet (Coves de campanet, església de Sant Miquel...).

  • Coves de Campanet, unes de les més ben conservades de Mallorca i destaquen per la delicadesa i exuberància dels seus dipòsits calcaris en forma d'estalactites i estalagmites, també denominades espeleotemes pels geòlegs. A més de la rica ornamentació natural, s’han trobat restes fòssils de Myotragus balearicus, una espècie de bòvid endèmic de Mallorca i Menorca, extingit fa uns 4.000 anys amb l'arribada de l'home a les nostres illes. Les grutes han inspirat pintors com Casimir Tarrassó qui els va dedicar una sèrie monogràfica d'olis signada el 1948; i poetes com Bartomeu Guasp i Gelabert que compongué l'oda Coves de Sant Miquel (1949). Fins i tot han servit d'escenari a alguna pel·lícula.
  • Església de Sant Miquel. Església gòtica de l'època de la conquesta catalana (s. XIII). Essencialment, conserva la factura gòtica de les esglésies de repoblament catalanes edificades a l'illa de Mallorca després de la conquesta, amb l'afegit d'una espadanya vora el portal d'accés del segle XV.
  • Fonts de Ses Ufanes. Declarades monument natural, les fonts de Ses Ufanes són el fenomen hidrogeològic més singular de Mallorca. La zona d’aflorament es troba situada a la finca de Gabellí, als voltants de l’església de Sant Miquel. Aquestes fonts intermitents que brollen des del sòl en temps de molta pluja –aquest és precisament el significat d’”ufana”-, dins l’alzinar de l’esmentada possessió constitueixen un autèntic espectacle i un dels principals elements del patrimoni natural campaneter. Ses Ufanes de Gabellí fan part d’un sistema de fonts que s’estén des de Maçana fins a Gabellí, passant per Biniatró, i que tenen l’origen en un vessament cabalós d’un aqüífer fisural que forma un embassament subterrani d’aigua localitzat a la base d’un escarpament calcari.
  • Ullaró. Llogaret idíl•lic ubicat al llevant del terme municipal, on destaca el casal de Son Garreta.
  • Altres elements patrimonials: abeurador des Camí Blanc, pou d'en Gatell, pou d'Ullaró, pou Bo.

Nucli urbà de Campanet:

  • Església Parroquial (XVIII): es va bastir en el lloc d'una anterior i es posà sota . Es comença a construir l'any 1717, amb l'advocació de la Immaculada Concepció quan era rector Miquel Martí Tamorer, i es va acabar l'any 1774, després d'algunes interrupcions en les obres.
  • Sala Vella (XVI), edifici de l'antiga seu de l'Ajuntament actual; 
  • Cases de tipologia popularposades de possessió (de Maçana, Biniatró, etc.); 
  • Creus de terme, que marcaven els límits del nucli urbà...

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí