Temàtica: 
Ubicació: 

Miquel Ramells, el Mestre de Canillo, és un dels canillencs més destacats, va viure durant el s. xvi i entre els retaules que va pintar destaquen el de Sant Joan de Caselles i el de Sant Miquel de Prats.

Mossèn Ramon, filòleg català, ha estat sempre molt implicat en l’educació i la seva tasca com a professor durant 40 anys i 35 en el lleure, sempre seguint el lema “la millor inversió no és en borsa, és en infants”. L’any 1976 va fundar la casa de colònies AINA (Any Internacional del Nen a Andorra), que era a casa seva fins que el 1979 es va construir l’edifici actual. Funciona com a alberg durant els mesos d’esquí per autofinançar-se i la resta de l’any és obra social amb infants de famílies treballadores, cada any hi passen més de 10.000 joves i ell els dóna a conèixer la natura i el romànic de la zona. Des de 1974 escriu a la premsa reflexions sobre la vida quotidiana, posant l’accent en l’educació. Ha resseguit tots el pics fets per mossèn Cinto Verdaguer i ha escrit un llibre que tracta del pas del poeta pels camins d’Andorra.

Per a més informació: El meu mossèn Cinto, de Ramon Rossell.

Jaume Rossa és un dels savis de Canillo, un pou de saviesa popular de les contrades. Des que es va jubilar es dedica a la seva passió, la talla de fusta, i la imatge de Meritxell que actualment és a l’altar del santuari és obra seva.

Pep del Gep té un autèntic museu a casa seva. Des de fa anys es dedica a fer construccions en miniatura d’esglésies de totes les parròquies i utilitza els mateixos materials amb què estan construïdes les esglésies autèntiques: la mateixa pedra i la mateixa pissarra.

Altres canillencs rellevants són Lluïsa Casas, pintora, i Anton González, escultor.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí