Ubicació: 

La Casa Museu d’Areny-Plandolit, datada de 1613, és un testimoni excepcional d’un habitatge de terratinents andorrans, en aquest cas, els propietaris d’una de les fargues més importants: la farga Areny. Reflecteix la manera de viure de la noblesa rural amb els seus luxes en contrast amb la resta de la societat andorrana. La majoria de les estructures són de mitjan s. XIX i exemplifiquen l’auge econòmic de la família gràcies a la figura de Guillem d’Areny-Plandolit i les seves activitats relacionades amb la indústria del ferro, fruit de les quals s’obtenien elements com ara la gran balconada de ferro forjat que es pot veure a la façana principal. El mobiliari i el parament són els testimonis que ens queden de l’única família nobiliària del país. Aquest museu forma part de la Ruta del Ferro.

Per a més informació i reserves: tel. (+376) 839 760, reserves.museus@andorra.ad i www.museus.ad

Si disposeu de temps, a la Cortinada hi ha el Centre d’Interpretació de la Natura, un equipament que mostra als visitants els diferents paisatges i hàbitats del Principat des de la formació dels Pirineus, fa 50 milions d’anys, fins a l’actualitat, amb els cinc principals ambients de la muntanya i la diversitat de flora i fauna que s’hi pot trobar.

Per a més informació: tel. (+376) 849 849 i centrenatura@andorra.ad

Altres instal·lacions que trobareu a la parròquia de Canillo són el Museu Postal, on s’explica l’evolució històrica del correu a Andorra i on també hi ha una interessant col·lecció filatèlica, el Museu de la Miniatura, que conté una exposició permanent de microminiatures (algunes s’han de veure amb microscopi) del màxim exponent mundial del gènere, l’ucraïnès Nicolaï Siadristyi, i el Museu Iconogràfic i del Cristianisme, que exposa icones cristianes i ortodoxes de les principals escoles europees a més d’oferir la consulta d’una bibliografia de més de 300 obres en diferents llengües.

Per a més informació: tel. (+376) 878 173 i www.ordino.ad

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí