Missatge d'error

  • Warning: include(/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg): failed to open stream: No such file or directory a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: include(): Failed opening '/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg' for inclusion (include_path='.:/usr/local/phpfarm/inst/php-5.3.26/lib/php/') a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

La Ribalera (Montenartró)

Divendres, 12 maig, 2017
Ubicació: 
Temàtica: 
Font/Autor: 
Text: Wikipedia Foto: Enciclopèdia.cat
Text aportat per: 
PAS

La Ribalera és una de les principals unitats geogràfiques que configuren la comarca del Pallars Sobirà. Correspon als termes municipals de Llavorsí i Farrera, a més de la part alta, on fa de límit municipal i comarcal, amb el terme de Montferrer i Castellbò, de la comarca de l'Alt Urgell.

Està situada al sud i est de la Coma de Burg i a llevant de la vall principal de la Noguera Pallaresa al nord de Rialb.

Està vertebrada pel curs del Riu de Santa Magdalena, o Romadriu,i comprèn els pobles de Montenartró i Romadriu, a més dels antics pobles, despoblats des de principis de l'edat moderna, de Castellarnau, Colomers i Serret.

A l'edat mitjana protegien aquesta vall, pertanyent al quarter de Tírvia del vescomtat de Castellbò, els castells de Castellarnau, Colomers i Serret, a més del que hi havia emplaçat a Romadriu, que hi feia de castell principal. Tots aquests castells consten com a despoblats el 1519.

Llegir el text a Wikipedia