Missatge d'error

  • Warning: include(/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg): failed to open stream: No such file or directory a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: include(): Failed opening '/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg' for inclusion (include_path='.:/usr/local/phpfarm/inst/php-5.3.26/lib/php/') a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Festes a Senija

Ubicació: 
Font/Autor: 
pas

La festa major de Senija se celebra el primer dilluns de maig en honor a la seua patrona, la Mare de Déu dels Desamparats. A més, el primer diumenge d’agost hi ha la festa de la Mare de Déu Negreta, a la partida de la Cometa. Aquesta festa prové de l’any 1935 quan una veïna del poble, Caterina Argudo Martí, va tornar d'Alger i va portar amb ella el reliquiari amb la imatge de la verge. En arribar a Senija els veïns li van preparar un altar en una barraca fins que finalment van decidir construir l’ermita. Conten els veïns que antigament la festa es feia a la partida i que quan encara no hi havia ermita, el Ti Pere Menos agafava una aixà desmanegada i un martell i ho feia sonar com una campana seguint la processó, de garrofer en garrofer, fins al poble.

 ,

Aportació realitzada per Francesc Moragues Mas