Missatge d'error

  • Warning: include(/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg): failed to open stream: No such file or directory a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: include(): Failed opening '/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg' for inclusion (include_path='.:/usr/local/phpfarm/inst/php-5.3.26/lib/php/') a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Castell de la Morera de Montsant

Dimarts, 16 maig, 2017
Font/Autor: 
Text: Wikipedia
Text aportat per: 
PAS

Castell de la Morera de Montsant és un monument del municipi de la Morera de Montsant (Priorat) declarat bé cultural d'interès nacional.

Se suposa que en un origen el Castell de la Morera era un rafal sarraí o almenys n'hi hagué un dins el seu terme, que restà inicialment a mans de Bertran de Castellet i que el 1174 era una dominicatura de la reina Sança, esposa d'Alfons I. El lloc era un nucli que potser ja disposava d'una certa població abans del 1170, any en què Albert de Castellvell, amb el consentiment d'Alfons I, el va donar a Arnau de Salforès perquè el poblés i l'edifiqués.

El 1218 el rei Jaume I va donar en concessió el castell a la Cartoixa de Santa Maria d'Escaladei, restant sota la seva propietat fins al 1835. Alhora, està documentat l'ús del mateix com a presó senyorial durant el segle XVII. És sabut també que l'any 1954 moltes de les pedres del castell ja en ruïnes foren utilitzades per arranjar carrers i alguna plaça del poble.

Llegir el text complet a Wikipedia