Ubicació: 
  • Sant Antoni, 16 de gener:  La nit de Sant Antoni, és a dir, dia 16 de gener, fins a 14 foguerons s’encenen per vetllada.

  • Carnaval: El darrer dissabte de carnaval es fa la Rua, i el dimarts següent, l’Enterro de la Sardina.

  • Festa del Quart Diumenge o del Pa i Peix, quart diumenge de Quaresma:  Es coneix també com el Quart Diumenge, ja que se celebra el quart diumenge de Quaresma, tradició que es remunta al segle XVI, i que recorda el miracle de la multiplicació dels pans i els peixos. Consisteix en un romiatge a peu fins a l’església de la Mare de Déu de la Consolació, a la part alta d’un pujol. Al Santuari de Consolació es reparteixen unes coquetes sense llevat que duen imprès en relleu dels cinc pans i els dos peixos i s’anomenen “casques”. S’entregan els premis de poesia Verge de Consolació. 

  • Dilluns de Pasqua. Pancaritat a Bonany. Pujada a peu; es fa una missa, balls i jocs populars. La gent sol dinar de panades i rubiols.

  • Festa del Llibre, el 23 d’abril (Sant Jordi):  organitzada per la delegació de l’Obra Cultural Balear.

  • Festa del Sol que Balla, 24 de juny: És una festa popular en què els al·lots pugen a Consolació a la sortida de sol per veure’l ballar, mentre en el campanar parroquial repiquen les campanes. Fins al 1919 aquesta festa constituïda les festes patronals, però per Sant Joan és temps de sega i els pagesos no tenien temps per anar de sarau, així que es passaren les festes al 29 d’agost, Sant Joan Degollat. A l’actualitat la festa es manté al juny pels escolars, que celebren així el fi de curs. Es fan diversos actes i activitats, entre les que destaquen l’actuació de la Coral adulta de Sant Juny i la Coral infantil a l'església de la parròquia el dia 24, la persecució de nenes i nenes per part de gents disfressada de dimoni, o la sortida de Sant Joan Pelós i el Corb de Sant Nofre.

  • Festa Sant Joan Degollat29 d'agost: L’església commemora la degollació de Sant Joan, se celebren les festes patronals. En aquesta data, els set pecats capitals envaeixen la vila mallorquina de Sant Joan la revetlla del 29 d’agost, diada de Sant Joan Baptista, és una de les festes més celebrades del santoral. Els dimonis de Sant Joan, pertanyents al Centre Cultural de Sant Joan, consisteixen en set disfresses de dimoni, les quals representen els pecats capitals. Els set pecats capitals realitzen una passejada per la vila acompanyats de mitja dotzena de xeremiers i flabiolers, perseguint i pegant amb una corretja o un bastó als que es posen per davant seu. Es fan exposicions, ball i concerts; destaca la celebració d’un certamen literari.

  • Festa del Botifarró (no oficialment "des Butifarró") o de sa Torrada,  5 i 6 d'octubre:  Les Festa del Botifarró està declarada d’interès turístic. A l’horabaixa, la gent del poble encén fogueres i torra llesques de pa i botifarrons, que mengen acompanyants de música popular.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí